lunes, 5 de julio de 2010

JUNY 2010. MAIGRET ( 17 ): Liberty Bar.

Interessant novel·la del comissari Maigret envers la baixada a l'infern del protagonista, victima d'assassinat, conegut per William Brown.


Un home ric, amb possessions i una riquesa en augment, que queda captivat per la màgia i la nocturnitat de les platges del mediterrani, el glamour i el sexe. Compra un dels majors iots de la zona i es dedica a viure amb majúscules les nits mediterrànies. Així es dedica a gastar, gastar en begudes, en dones, en festes, en .... fins que la familia el declara impedit i li tallen la aixeta monetària que tantes satisfaccions li estava donant. Aquest home acaba amb una pensió mensual, esclavitzat amb dos dones en una vella casona i amb altres dos dones amb les quals gasta i consumeix principalment amb alcohol la gran majoria de la seua mensualitat.


L'altre protagonista principal de la novel·la és el bar, el Liberty Bar, un curiós i patètic antre de destrucció en el qual la gent beu per oblidar i parla amb confiança amb la gent d'aquest bar on tots busquen el mateix, oblidar el passat i beure's el futur.


La última protagonista destacada en aquest cas és l'assassina, el personatge de la qual evoluciona al llarg de la investigació fins a quedar descoberta com una pobre infeliç moribunda que apenes té un lloc on deixar-se caure.


La novel·la està molt ben estructurada, els esdeveniments es succeixen de manera adecuada introduint al lector en tota la trama i deslligant aquesta capitol a capitol.


Una de les grans novel·les del Simenon envers el comissari Maigret.


Per al proper mes proposem la lectura de la novel·la: LA ESCLUSA NÚMERO 1, de 1933.


No hay comentarios:

Publicar un comentario